Sinds kort rijden er drie gloednieuwe Toyota Highlanders op het eiland rond. Althans zo’n soort model, want deze zullen wel van staal en kogelwerend glas zijn gemaakt. Altijd rijden ze met zijn drieën achter elkaar, met nog geen 40 centimeter tussenruimte. Kleur: zwart.
Je hoort ze van verre aankomen, want ze zenden luide ‘ga opzij’-signalen uit. De ramen van deze drie auto’s zijn geblindeerd. Niet gewoon met folie, maar ondoorzichtig zwart, inclusief de voor- en achterruiten. Geen nummerborden. In de auto’s zelf zitten blauwe knipperlichten. Zeer intimiderend. Zoiets verwacht je in Venezuela of Colombia, niet hier.
Bij stoplichten gaan twee auto’s naast elkaar staan en gaat de derde precies in het midden erachter staan, zodat hij twee rijbanen bezet houdt. Vijf verkeersovertredingen in één. Maandag werden ze gespot in Julianadorp, nu zelfs met een witte Toyota jeep met zwaailicht erachter als vierde van het konvooi. Waarom worden zij niet door de politie aan de kant gezet? Wie zitten er in? God Schotte? Wiels? Wapen Asjes? Briefo Wilsoe? Bientu dos Santos? Wie staat in dit land kennelijk boven de wet? Ik wil dat weten! Nee, ik eis het.
Marjo Nederlof, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).