Minister Wilsoe als onderdeel van de regering Schotte verklaart geen vertrouwen meer te hebben in de procureur-generaal Dick Piar. In achttien maanden tijd heeft de regering Schotte het vertrouwen opgezegd in de directeur van de veiligheidsdienst (Edsel Gumbs), directeur van de Centrale Bank (Emsley Tromp), in de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab), in de Ombudsman, het Openbaar Ministerie, het Hof van Justitie alsook de kritische pers.
De lijst gaat verder. Geen vertrouwen was er ook in de volgende personen in topfuncties: Chonky de Lannooy (directeur CPA), Anthon Casperson (directeur Aqualectra), Sharlon Melfor (directeur Cems), Harold Daal (hoofd van het bevolkingsregister), professor Bob Pinedo (voorzitter Stichting Hospital Nobo), Cheraldin Osepa (directeur Kas di Kultura), Mr. Lai Promes (Griffier van de Staten), Augustin Diaz (directeur KTK), Dr. Miguel Goede (rector magnificus UNA), Dieudonné van der Veen (financieel directeur Aqualectra) en Billy Pandt (HR-directeur Aqualectra).
Rechterlijke uitspraken worden terzijde geschoven. Verder worden duizenden ambtenaren geterroriseerd, geïntimideerd en bedreigd met het verliezen van hun baan als er niet wordt ‘geluisterd’. Ook kritische burgers wordt geprobeerd met grove middelen de mond te snoeren zoals de 40 personen die met de Commissie Rosenmöller hebben gesproken, Stephen Walroud (Grupo 40), Derek Durgaram (Dushi Kòrsou) en Ruben Suriel (Pro Pueblo). Who’s next??
Over vertrouwen gesproken…. Wie is nou het probleem? Deze lange lijst of de regering Schotte?
Stephen Walroud, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.