Isla staat voor eiland. Bij het woord eiland denk je aan een mooie locatie, midden in een grote zee. Witte stranden, palmbomen en vrolijke mensen. Gooi in dit beeld nog even een grote, oude, fakkelende raffinaderij, wat huilende kinderen en stervende mensen onder dikke stinkende rook, met vloeibaar asfalt vervuild grondwater, een vieze met olie besmeurde natuurlijke haven en het beeld is compleet. Een ware armageddon.
Dit is geen horror story... dit is de ware, ellendige, getolereerde situatie van ons eiland Curaçao!
Wake up! Wake up! Wake up! Of zoals Bob Marley het zegt: ,,Stand up, stand up. Stand up for your rights!” Laat Chávez zijn eigen volk maar vergassen. NB. Dit soort situaties worden zelfs in Venezuela niet getolereerd. Maar die ‘unga bunga’-bosmannetjes op Curaçao..., who cares?
Dit is ons eiland, dit zijn onze mensen. Het gaat om het eisen van respect voor het welzijn van ons volk.
Alle vorige regeringen (zonder uitzondering) en de huidige (laat me niet lachen) regering zijn allemaal even slap (lees ingepalmd) geweest voor wat betreft het aanpakken van deze killer. Je Zuid-Amerikaanse buurman toestaan genocide uit te voeren op je eigen mensen. Daar heb ik geen woorden voor! En dan, de vuist op de borst slaand, nog durven zeggen: ,,Pa pueblo.”
Het wordt tijd dat wij ons met zijn allen verenigen en een punt zetten achter deze ellende. It’s time! Lets hit the streets! Dan heb je op je sterfbed nog ten minste de voldoening dat je wat hebt gedurfd! Dat je voor je medemens en je nageslacht bent opgekomen... Wanneer gaan we?
Robert Schnog,
Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.