Gezonde voeding (broodprijs?)
Als we het over dit fundament eens zijn dan is de vraag hoe we hiermee omgaan. Ik zou zeggen dat voeding zo goedkoop mogelijk moet zijn, oftewel voor een ieder toegankelijk moet zijn. Investeren in gezonde voeding levert alleen maar voordelen op over de hele linie; van werkgelegenheid tot lagere volksgezondheidskosten.
Hoe krijgen we dit nu voor elkaar? Als eerste geen belastingen hierop heffen. En marges voor iedere schakel wettelijk vastleggen. Bijvoorbeeld is de marge van de bakker groter dan die van de supermarkt. En voor deze laatste zou hij eigenlijk nul moeten zijn.
Kijken we naar wat gezonde voeding nu precies is, dan blijkt daaruit dat witbrood als minderwaardig en zelfs uit den boze word bestempeld. Dus terug naar het fundament en laten we daar onze aandacht op richten.
Een minister is een beleidsmaker. Wat is dan ook het beleid van deze minister, van deze regering en van onze volksvertegenwoordigers die dit beleid moeten controleren? Ik wil niets meer horen over de broodprijs maar over het beleid van gezonde voeding voor alle burgers van het nieuwe land Curaçao. Dit is ook een onderwerp waar we met zijn allen de schouders onder moeten plaatsen, beginnende bij alle 21 Statenleden, onze volksvertegenwoordigers. De vakantie zit erop en 10 oktober 2011 komt eraan. Op de bladzijden 111 t/m 114 van het regeerprogramma staat een heel verhaal maar er staat niets in over deze doelstelling. Dat had trouwens op bladzijde 1 moeten staan als we dit beschouwen als ons fundament. Een back to school-advertentie met een BlackBerry is wel een erg groot contrast ten opzichte van kinderen die naar school gaan en die gezond hebben gegeten.
Henk Pasman, Curaçao