Ik liep langs de poli op weg naar de afdeling radiologie toen een mevrouw met spoed werd binnengebracht. Zij had een mobiele telefoon vastgeplakt aan haar linkeroor. ‘Ai, ai, ai,’ jammerde zij van de pijn. De vriendin die haar binnenbracht, legde uit dat zij, het slachtoffer dus, langer dan een uur aan de telefoon aan het praten was toen het toestel aan haar oor bleef vastzitten. Het personeel van de poli wist er geen raad mee. Zo’n geval hebben zij nog nooit meegemaakt. Een onbekend verschijnsel. Welke dokter moeten zij roepen?
Een rappe hoofdverpleegster ging op het internet kijken: mobiele telefoon, vastplakken oor. Niets. Nada. No results found. ‘Ai, ai, ai,’ kreunde de vrouw ondertussen.
De persoon aan het andere eind van de lijn bleef doorpraten. ‘Ja, en weet je, nu gaan zij scheiden. Haar man heeft haar betrapt met haar baisait. Weet je waar? Bla, bla, bla.’ Dat alles klonk uit het rechteroor van de mevrouw. Onder zulke omstandigheden gaat het gesprek het ene oor in en het andere oor uit.
‘Je raadt nooit wie die baisait is. Je kent hem goed. Een arts.’ ‘Ai, ai, ai,’ kermde de mevrouw. ‘Ja, zo reageerde ik ook, toen ik het hoorde. Je weet wie ik bedoel. Dokter ...’ Nu werd het interessant. Alle verpleegkundigen lieten hun patiënten liggen en verdrongen zich rond het slachtoffer, maar zij konden de naam van de arts niet verstaan. ‘Wie?’, schreeuwde een van hen in het rechteroor van de arme vrouw.
‘Dushi, ik heb dat nooit verwacht, de verrassingen zijn de wereld nog niet uit. Maar ik ga ophangen. Wij hebben lang genoeg gepraat. Straks blijft het toestel nog aan mijn oor vastplakken.’
Roy Evers, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.