Naar aanleiding van uw koppen in de krant van zaterdag 15 januari, het volgende commentaar van mij. Als CAP werkelijk in de afgelopen 7 jaar ruim 96 miljoen gulden heeft geïnvesteerd in onze luchthaven, is daar in elk geval bar weinig van te merken. Ik ben een regelmatige gebruikster van de luchthaven, zowel om zelf op reis te gaan als om mensen ‘af te duwen en op te halen’. In beide hoedanigheden doe ik een bijdrage aan de verwerving van inkomsten voor CAP, want ik heb onlangs nog de airport tax betaald en zelfs als ik niet op reis ga, betaal ik wel het verschuldigde parkeergeld, wat in de afgelopen periode ook al omhoog gegaan is.
Maar ik ben niet de enige, alle andere gebruikers van de luchthaven betalen ook wat ik heb betaald en met al die bijdragen kan CAP wel heel wat investeringen doen.
Maar dan hebben wij met zijn allen toch indirect die investeringen betaald. Of heeft CAP ergens in haar achtertuin op de luchthaven een boom waar dollars in plaats van blaadjes aan groeien? Bovendien heb ik de laatste tijd heel wat aankondigingen gelezen van de huidige directeur van de Airport Holding, waarin hij verkondigt hoeveel geld de Holding aan het investeren is, onder andere onlangs nog voor het aantrekken van een consultant om meer vluchten aan te trekken en daarvóór met zijn bericht dat hij bezig was om bussen aan te kopen voor het vervoer van de passagiers van de terminal naar de vliegtuigen. Maar dat betekent dat niet alleen CAP investeert, maar ook de Holding. Er doen trouwens vele geruchten de ronde dat de voormalige directeur van de Holding (Christiaan) moest opstappen omdat hij niet bereid was alle eisen van CAP voetstoots in te willigen en dat hij daarom plaats moest maken voor de huidige directeur die het politieke vriendje in de vorige coalitie was.
Rita Tjong-Ayong,
Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.