In de media is verslag gedaan van het feit dat emeritus hoogleraar Bod Pinedo bekroond is met erkenning in breder Europees verband doordat hij aan de wieg heeft gestaan van de oprichting van Eatris waarvan de Europese Unie vorig week woensdag besloten heeft om de hoofdzetel te vestigen in Nederland.
Eatris staat voor European Advances Translational Research Infrastructrure in medicine. Het betreft een consortium van toonaangevende Europese centra op het gebied van geneeskundig translationeel onderzoek hetgeen een onderzoeksvorm betreft die een snelle overstap tracht te maken van een vinding in het laboratorium naar de toepassing daarvan in de patiëntenzorg.
In schril contrast met deze eerbetuiging wordt de heer Pinedo hier op Curaçao teruggefloten door PS-leider Wiels die immers stelt ‘nooit ervan gehoord te hebben dat een oncoloog ook verstand heeft van metselen’. Daarmee reageert de heer Wiels op de kritiek die de heer Pinedo recentelijk heeft gehad op de manier waarop door de regering werd omgegaan met de inmiddels afgetreden adviseurs in het hospitaalproject. Op internationaal en wetenschappelijk niveau wordt oncoloog Pinedo geprezen voor zijn voortvarende werk op gebied van de omzetting van medische uitvindingen in de praktische uitvoering daarvan ten goede van de patiënten terwijl hier op Curaçao zijn oprechte bewogenheid met het hospitaalproject door een nukkige sociaal werker belachelijk wordt gemaakt. Laatstgenoemde heeft blijkbaar wel verstand van het opzetten van infrastructuren voor de gezondheidszorg.
Het is precies dit soort uitdrukkingen op onderbroekenniveau dat mij zo bevreesd maakt voor mensen zoals Wiels, want uiteindelijk zullen dergelijke stompzinnige en respectloze uitspraken komende uit de mond van onze politici het nieuwe land Curaçao alleen maar een banaal imago bezorgen.

George Lichtveld, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.