Op 19 augustus laat de interim-directeur van Refineria di Kòrsou (RdK) de gemeenschap weten dat RdK nog 69 miljoen tegoed heeft van Isla nv en indien er niets ontvangen gaat worden, dit bedrag eind september zal opgelopen tot 99 miljoen. Het gaat hierbij om een take or payfee van 23 miljoen per maand, wat neerkomt op 223 miljoen.
De samenhang van deze bedragen begrijp ik al niet maar het wordt pas echt moeilijk als op 21 augustus de directie van de Isla laat weten helemaal geen schuld te hebben aan de RdK en dat zij het maandelijks verschuldigde bedrag van 2,9 miljoen gulden aan de RdK voldoet.
Geen schuld dus aan RdK maar wel een grote vordering op Curoil nv. En wat zegt de directie van Curoil dan? Ja, u heeft het al geraden: geen schuld aan Isla.
Heerlijk hé, die transparantie. Maar wat is de waarheid?
Nu ben ik geen rekenmeester, maar dat er hier en daar iets niet klopt, is wel duidelijk. Op deze wijze heeft transparantie dan ook geen zin. Eigenlijk liever niet dan; je raakt er alleen maar van in de war.
Interessant zou nog wel zijn te weten hoe de hier eerdergenoemde 223 miljoen, zoals door de directeur van de RdK is gezegd, in de gemeenschap wordt gestoken.
Wim van Vark,
Curaçao

isla


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).