Steeds weer verbaas ik mij over de slordige en onjuiste informatie die (vaak door buitenlandse investeerders) wordt gegeven over het eiland en zijn geschiedenis.
In de krant van afgelopen zaterdag was daar weer een voorbeeld van. Restaurant 020 zou zijn gevestigd in een ‘16e-eeuws landhuis’ aan de Penstraat.
Om te beginnen is De Goede Hoop (waar het hier om gaat) geen landhuis, maar gewoon een stadshuis. Een landhuis hoort immers bij een plantage en plantages leg je niet aan zee aan.
Maar bovendien: Curaçao werd in 1635 op de Spanjaarden veroverd. Dat was dus in de zeventiende eeuw. Er is geen enkel huis uit de 16e eeuw op het eiland. Eerst woonde men in de (ommuurde) stad, wat wij nu Punda noemen. Pas in de 18e eeuw begon men buiten de stad te bouwen. Aan de Punda-zijde onder meer op Pietermaai. De Penstraat volgde later. Ouder dan de 18e eeuw zal het pand dus niet zijn, wie weet dateert het zelfs pas uit de 19e eeuw.

Carel de Haseth,
Curaçao

ADBrief 800


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).