De regering heeft gekozen voor de internet extensie ’.cw’ in plaats van één van de andere mogelijkheden. Waarom? Aruba heeft ook een w, wordt er gezegd. Als Aruba van de brug springt, doet Curaçao dat dan ook?
Waarschijnlijk wel. En wat betekent die w dan? De w staat voor West Indies. De nieuwe regering heeft het over een 'eigen' cultuur maar we worden wel de rest van ons leven opgezadeld met 'Curaçao West Indies'.
Als er iets koloniaal is, dan is het dat toch wel. Onbegrijpelijk. Ja, we zijn ook afhankelijk van ICANN, een wereldwijde organisatie, wordt er gezegd. Inderdaad, maar hadden die een voorkeur voor .cw? Vast niet. Er is niks logisch aan die w. En blijkbaar interesseert niemand zich voor het financiële aspect. Met een extensie zoals .ce (is nog steeds vrij) zou het mogelijk zijn om geld te verdienen, net als Tonga (.to) en Tuvalu (.tv). Vooral voor een nieuw land is elke bron van inkomsten welkom. Maar hier niet dus. Cw als extensie? Spoel maar door de WC!

Ace Suares, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).