Actievoerders, stakers, vakbondsleiders,
Is dit de manier waarop jullie het belang van Curaçao dienen?
Is dit de manier waarop jullie investeerders naar Curaçao halen?
Is dit de manier waarop jullie het toerisme een boost geven?
Is dit het voorbeeld wat jullie onze jongeren geven?
Is dit het imago van Curaçao wat jullie willen uitdragen?
Shame, shame, shame on you!!!
Als schapen, kuddedieren blindelings achter zogenaamde ‘leiders’ lopen, die de mond vol hebben van eigenbelang en absoluut niet het belang van Curaçao. De wolven in schaapskleren.
Het kenmerk van een mens als kuddedier is een mens zonder eigen onderbouwde mening, zonder individualiteit; loopt achter de massa.
Helaas zijn de actievoerders, stakers, vakbondsleiders gezonken tot het niveau van kuddedieren.
Curaçao maakt een heel moeilijke periode door. Een periode waarmee we ook te maken hebben met factoren waar we nauwelijks grip op hebben zoals de situatie in Venezuela.
Met deze acties stevent Curaçao af op chaos, op een anarchie.
Is dat wat jullie willen? Stijging van de werkeloosheid, baanverlies, ordeloosheid?
In deze moeilijke tijd zouden de vakbonden moeten inspireren tot werken. Samen de schouders eronder. Niet jullie eigen belang voorop stellen maar het belang van Curaçao.
Als we het belang van Curaçao hoog in ons vaandel hebben, kunnen we samen deze samenleving weer laten bloeien.
Curaçao is sinds 10-10-‘10 als een klein kwetsbaar teer plantje. We moeten dit plantje verzorgen, koesteren, water geven, goede mest zodat het kan groeien en bloeien en worden tot een grote sterke boom. Wij, de bevolking zijn als de groene blaadjes, de bedrijven (onze economie) zijn de takken die de blaadjes dragen: grote takken, kleine takken. Allen dragen bij tot groei en bloei.
De landbouwers, de kunukero's zullen als geen ander weten dat je een jong plantje goed moet verzorgen als je een goede oogst wilt hebben, zodat je in je levensonderhoud kunt voorzien.
Onze oogst kan een bloeiend, welvarend Curaçao zijn, mits we daar samen, met z'n allen aan werken. Kiezen voor dialoog, voor communicatie als je het ergens niet mee eens bent.

W.L.Tanasale
Curaçao

ADBrief 800


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).