Op vrijdagavond 1 februari mocht ik getuige zijn van een gezellig feest ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van hotel Avila. Aardige mensen, goede muziek, lekkere hapjes en drankjes. Toch was er een (flink) minpuntje. ingez

General manager Robbin Vogels hield een praatje over verleden en toekomst van het hotel. Het pijnlijke van zijn verhaal was het volledig ontbreken van ‘het gezicht van Avila’ Nic Møller (directeur van 1977 tot 1990), zijn vrouw Birte, zijn dochter Tone (directeur van 1990 tot 2016), Paul Kok (general manager van 2006 tot 2016), die allemaal met ziel en zaligheid Avila gemaakt hebben tot wat het nu is en er niet over spraken als ‘een product’, zoals Vogels het hotel herhaaldelijk noemde.
Tot mijn verbazing ontbraken deze voor het hotel zo belangrijke mensen ook vrijwel geheel in de berichtgeving. In het Antilliaans Dagblad (31 januari) kwam de familie Møller nog wel even ter sprake, in de Amigoe (2 februari) ontbrak zelfs elk spoor van de mensen die Avila groot hebben gemaakt.
Ik heb ze (als veelvuldig gast van het hotel) ernstig gemist, in alles wat ik hoorde en las rond de viering van Avila’s 70ste verjaardag.
Ko van Geemert,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.