Woorden die je vaak kiest verraden soms ineens hoe je echt over jezelf, de ander en/of een bepaald onderwerp denkt. De uitgesproken excuses de dag erna waarin Blok afstand neemt van zijn eigen, zelfgekozen, woorden, is niet de echte Blok. Het heeft nu de volkomen ongeloofwaardige, gefabriceerde Blok laten zien die voor het eerst de woorden heeft gekozen die echt helemaal bij hem passen. Het was een onecht ‘sorry’. Verder rept hij in die ‘excuus’-brief niet over zijn uitspraak dat de oorspronkelijke bevolkingen van Amerika en Australië zijn uitgeroeid. Zijn uitspraken tonen met recht de onechte wereld aan die we helaas met zijn allen normaal zijn gaan vinden. Blok is gewoon te onbenullig over de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden, inclusief de vm koloniën. Zijn historische kennis van bijvoorbeeld Suriname is beperkt en schandelijk eigenlijk. De oorspronkelijke Amazone-indianen waren te zwak om de Surinaamse natuur-en bodemschatten te ontginnen. Nederland haalde hiervoor slaven uit Afrika naar Suriname. Het begin van de slavernij en de Afrikaanse diaspora. Suriname en de Antillen zijn een door Nederland, uit economische motieven, opgezette multiculturele samenleving geworden. Zijn gedane uitspraken zou je in het licht kunnen houden van de uitspraken gedaan in 2015 door de Amerikaanse ambassadeur van de VS in Den Haag, Pete Hoekstra. Alhoewel die het helemaal te bont maakte dat ‘mensen in brand worden gestoken’ en er no-goareas in Nederland zijn. ‘This is a crazy world’, een prachtige quotation van Anne Frank.
Dank je wel Blok, deze uitspraken hebben de geschiedenis nog maar weer een keer op scherp gezet.
J. Martina,
Curaçao

ADletters logo

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.