Zoals al voorspeld in een eerder ingezonden stuk komt het uit: de grote indju-bomen op het sportveld van Barber - van minstens tachtig jaar oud - worden zeer subtiel beroofd van hun takken, om vernietigd te worden.
Dit, zodat het moderne gedrocht ‘in the middle of nowhere’ beter tot uiting komt en mee kan doen met stadions in New York?
De oude situatie was conform het landelijke gebeuren van dit deel van het eiland: een vanaf de weg duidelijk zichtbaar gebeuren met wat palmbomen eromheen.
Dieptriest dat ze dezelfde weg gaan als de indju van naast het voormalige Centro Medico Barber, nu tot het Rode Kruis omgedoopt. Dezelfde weg als de twee enorme mahokbomen op het aangrenzende kerkhof ook gingen.
Door de aanhoudende droogte hebben oude bomen het momenteel al hard te verduren en zie je er langs de weg naar Westpunt verschillende afsterven.
Waarom walste Kunuku Abao de mondi plat aan de andere zijde van de weg?
Ik constateer dat Randy Neuman nog immer onder de cultuurbarbaren geschaard moet worden, daar hij een stuk erfgoed onder zijn beheer in elkaar liet vallen. Twintig jaar geleden vertelde hij mij dat het binnen een half jaar opgeknapt zou worden. We praten over Landhuis Rif Sint Marie. Het mooiste landhuis van de voormalige Nederlandse Antillen.
Waarom gaan Landhuis Hieronymus, Martha Koosje, de politiepost op Kleine Berg, Landhuis Cas Abao, het Cachot en de voormalige politiepost te Landhuis Dokterstuin, Landhuis Patrick dezelfde weg? Denk ook bijvoorbeeld aan Landhuis Veeris en de Drie Gebroeders.
Kleinzieligheid, kortzichtigheid, ongeïnteresseerdheid en zogenaamd geldgebrek en/of gewoon mentale luiheid en gefrustreerdheid van veel der inwoners/bestuurders van dit eiland?
Marcel Sommer
Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.