Er is al veel aandacht gevraagd door bewoners en de buurtcommissie. Toch probeer ik het nogmaals als inwoner van Julianadorp al meer dan 45 jaar.
Behalve grotere en kleine inbraken heeft er vorige week ‘s avonds omstreeks 23.00 uur weer een atrako plaatsgevonden in ons woonhuis. Nu voor de tweede maal en ik moet zeggen: dat verstoort je levensritme behoorlijk.
Ondanks beveiliging komen 3 personen gewoon je woonhuis binnen.
Soms twijfel je om erover te schrijven; overvallen geven de buurt immers een slechte naam met alle mogelijke gevolgen van dien.
Ik heb eerder politieke partijen aangeschreven en zelfs een minister aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situatie die ik en meerderen in deze wijk meemaken. Geen straatverlichting, omvallende lantaarnpalen zelfs met open elektradraden.
Geen onderhoud aan de wegen en bermen, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Slecht functionerende rioleringen.
Toch wordt van de inwoners verwacht dat zij onroerendgoedbelasting betalen, het percentage is al verhoogd. Ik weet niet of het juridisch mogelijk is, maar je zou overwegen onze overheid in gebreke of aansprakelijk te stellen. Het argument dat de wegen niet tot de overheid behoren kan gewoon niet waar zijn.
Por fabor gobièrnu, hasi algu. Nos tambe tin derechi di biba trankil.
Een bezorgde bewoner van Julianadorp

ADletters logo

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.