2018, het jaar van de hond en juist in dit jaar 2018 hebben anti-socialen heel veel vergif gezet om honden te doden op een plek waar veel mensen met hun honden lopen. Asociaal, omdat naast deze honden er ook veel andere dieren zijn, zoals katten, leguanen, warawara’s en andere soorten vogels die het slachtoffer zullen worden van deze laffe daad.
Het vergiftigen van dieren is niet onze cultuur, het is mishandeling en daarom betreurt stichting I-animal deze misdaad ten zeerste. De stichting zal dit jaar hard werken om onze bevolking ervan bewust te maken dat onze dieren veel beter behandeld moeten worden.
Aan het begin van de carnavalsoptocht reed er een voertuig met diverse borden die deze boodschap overbrachten en ook waren er vrijwilligers van de stichting aanwezig die duizenden flyers hebben uitgedeeld. Ook heeft I-Animal T-shirts en stickers laten maken met de boodschap ‘Het is niet ons cultuur, het is mishandeling’.
Geïnteresseerden kunnen een of beide kopen om zo de stichting te steunen en tevens de boodschap over te brengen aan de gehele bevolking, de regering, het parlement, het Openbaar Ministerie en de politie om duidelijk te maken dat het zo niet verder kan en mag.
Laten we de wijze ‘aktua robes i sintié un-bes’ (handel verkeerd en voel het gelijk) ook toepassen wanneer het om mishandeling van dieren gaat. Dieren kunnen niet praten en wij zijn degenen die voor hun moeten praten en voor hun moeten opkomen. Voor meer informatie kan men kijken op de Facebookpagina van I-Animal.

Siegmond van Lamoen, Curaçao

ADBrief 800


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).