Al vele jaren leven de bewoners van een groot deel van Otrobanda in stof en herrie. Eerst de bouw van het nieuwe ziekenhuis HNO, waarbij de steengrond werd uitgediept, hetgeen met veel lawaai en stof gepaard ging. Een hele reeks verbouwing aan woningen en scholen zorgde voor extra lawaai, stof en werkverkeer.
Aan de Stuyvesantstraat wordt al drie jaren, ook gedurende het weekend, gewerkt aan een nieuwbouwcomplex. Maar het dieptepunt werd pas ruim drie maanden geleden bereikt met de bouw van de Megapier. Een heimachine slaat met grote kracht en veel lawaai lange stalen heipalen in de zeebodem. Gewoonlijk vergt het heien van een paal, drie uren, waarbij per minuut 48 zeer harde slagen worden gegeven, die zelfs in Blauwbaai hoorbaar zijn, zoals ik dit zelf heb kunnen constateren.
Nu zou men verwachten dat men in de nabijheid van het Sehos, hotels en de vele woningen wat restricties is acht zou nemen, maar nee hoor. Op zaterdag en zondag wordt ook geheid (zelfs op Hemelvaartsdag), waarbij geen rekening wordt gehouden met het feit dat oudere mensen met een delicate gezondheid ‘s middags moeten rusten.
Volgens berichten in de media gaat de bouw van de Megapier nog door tot de maand november. Het is voor een buitenstaander jammer dat men niet de werkwijze van de eerste Megapier heeft gevolgd, die absoluut geen overlast voor de omgeving heeft geleid.
Hiermede vraag ik aan de verantwoordelijke personen om zich wat milieuvriendelijker op te stellen. Als dit in Nederland zou gebeuren, zou dit zeker tot vragen in de Tweede Kamer leiden.

Julia Pieler, bewoonster van Otrobanda, die soms radeloos van de herrie wordt.

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.