Bij iedere regenbui spoelt het riool van Otrobanda leeg op de ventweg naast de Pater Euwensweg. Tussen het nieuwe politiebureau en de rotonde bij de Hamelbergweg ligt een dikke grijze drab met witte vlokken. Die witte vlokken zijn gebleekte maandverbanden, luiers, wc-papier en tampons, want die blijven wit ook al liggen ze jaren in het riool. De grijze drab is supergeconcentreerde poep, vermengd met allerlei huishoudchemicaliën. Doordat de zon na een paar uur alle water verdampt, blijft er een laag (fijn)stof van 3 centimeter over, die vol zit met E. colibacteriën, chloorverbindingen en ander schadelijk spul. Elke stap die je daar loopt, van de Zaantjessteeg, langs de uil van Garrick Marchena, voorbij de bloedbank en het ziekenhuis tot aan dokter Jansen, wervelt dat gore stof de lucht in. Auto's rijden er doorheen en het stuift alle kanten uit. Je ruikt de zurige lucht, waarvan je weet dat die ook je longen bereikt. Het zit onder de schoenen van al het ziekenhuispersoneel, dat daarmee het Sehos in loopt. Bij iedere regenbui spoelt het riool van Otrobanda leeg!
Ace Suares,
bewoner van Otrobanda


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.