Mensen die in glazen huizen wonen moeten niet met stenen gooien
Voor het eerst in de geschiedenis van Curaçao begint het Openbaar Ministerie een civiele zaak tegen een burger.
De reden is heel simpel: de man, Norbert George, beweerde op de radio en op Facebook dat Yves Cooper, de journalist, een enveloppe met geld heeft aangenomen van het Openbaar Ministerie om alleen maar positieve berichten over de organisatie te publiceren.
Nou, hier is iemand die zelf jarenlang zichzelf heeft uitgegeven als ambtenaar, wat later niet waar bleek te zijn, 18.000 gulden per maand verdiende, kantoor hield in ‘De Tropen’ en tijdens een interview op Dolfijn FM zelf zei dat hij vier rapporten van A-4-formaat per jaar moest overhandigen over wat hij zoal de hele dag deed.
Wat hij deed bleek later wat schimmig te zijn, en hij kon niet precies zeggen wat zijn taak nou precies inhield, behalve de minderbedeelde vrouwen aan projecten helpen.
Toen later bleek dat hij noch ambtenaar was, noch in opdracht van een minister projecten voor minderbedeelden moest ondersteunen viel zijn masker.
Als hij stil was gebleven zou hij tot vandaag nog steeds kantoor hebben gehouden in ‘De Tropen’ maar meneer was gepikeerd dat ze hem ontdekt hadden en dat zijn masker was afgevallen en moest en zou op de radio uitleg gaan geven. Daaruit kwam het onderzoek op gang en werden meneer zijn inkomsten stopgezet en viel hij in het grijze anonimiteit. Niet leuk daar in zombieland want niemand die je daar kent, of wil kennen, of ziet zitten en erger nog, in jou gelooft. Bovendien, als ik mij niet vergis, moest hij dat geld wat hij heeft ontvangen voor zijn ‘werk’ ook nog terugbetalen. Dat was de kers op de taart.
Dus kwam hij met de zware beschuldiging dat het OM journalisten betaalde om alleen maar positieve berichten de wereld in te sturen. Natuurlijk laat het OM het daar niet bij zitten omdat het een van de pilaren is van elk democratie en integer moet blijven.
Dus moest meneer George met bewijzen komen en heeft hij zich in allerlei kronkels en bochten gedraaid en kwam hij met verhalen over ‘onze cultuur’ dat beschuldigingen ‘normaal’ zijn hier en dat het allemaal met een korreltje zout genomen moet worden. Bewijs had meneer niet en zelfs degene die hij als getuige wilde oproepen heeft hem voor leugenaar uit gemaakt. Oeps, daar gaat hij weer, meneer zijn geloofwaardigheid ligt weer in de St. Annabaai en hij gaat weer af als een gieter.
Ik hoop dat de rechter deze man een flinke straf geeft omdat hij dacht de meest integere instantie die de belangrijkste pilaar van ons eiland vormt, proberen zwart te maken met zijn loze beschuldigingen.
Ik durf te wedden dat hij weer het hele mediacircuit gaat aflopen om uitleg te geven over zijn stomme daad want narcisten zijn nu eenmaal zo, die vinden zombieland van anonimiteit niet leuk en willen steeds in de spotlight staan.
Ik blijf lachen op deze klip want mensen die in glazen huizen wonen moeten niet met stenen gooien want tegenwoordig gebruiken ze ‘hurricane proof’ beglazing van Vermaas en dan stuiteren die stenen terug en dat is nou met Norman George, de spookambtenaar, gebeurd.
Arthur Donker,
Curaçao


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).