Het volk heeft 21 Statenleden gekozen. Zeven daarvan hebben bij het Hoofdstembureau hun zetel vrijgegeven. Het Hoofdstembureau neemt vervolgens contact op met de volgende zeven op de lijsten. De geloofsbrieven worden opgesteld. En dienen die in de eerstvolgende Statenvergadering met slechts 14 leden. De Staten middels een geloofsbrievencommissie beoordelen deze geloofsbrieven en na goedkeuring gaan de nieuwe Statenleden naar de gouverneur ter beëdiging. Allemaal heel simpel en rechttoe rechtaan. Gedurende deze tijd ontstaat er echter een vacuümperiode met 14 leden, die in deze periode even moeten wachten op de resterende leden. Kunnen dan ook gedurende deze periode geen fundamentele beslissingen nemen. De oppositie vertaalt dit als dat er gedurende deze periode een nieuwe Staten zou zijn met slechts 14 leden en die dan alle macht hiermede in handen zouden hebben. Hoe krom kan je het bedenken en hoe ondemocratisch is een dergelijke redenering! Dat er bepaalde grappenmakers zijn die dit denken kan ik nog snappen, maar dat allerlei geleerde heren, zoals een ex-minister van Justitie, met een meestertitel, hier achteraanlopen, geeft alleen maar aan hoe hun normen en waarden gedaald zijn. En dit is dan in het belang van deze bevolking en dit land?
Henk Pasman,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.