Dagelijks wordt de eerzame, stemgerechtigde burger geconfronteerd met zaken die in strijd zijn met zijn rechtsgevoel. Diefstallen, inbraken en atrako’s nemen de overhand en de verantwoordelijke overheid neemt soms ad hoc maatregelen die op den duur niet veel zullen helpen. De navolgende zaken houden de burger onder andere bezig: Karla Omayra, BOO en de gevangenis. Men vraagt zich af waar de gelden zijn gebleven die in deze kostbare projecten zijn gestoken? Wanhopig wordt door de bewindsvrouwe van Justitie met behulp van Nederland (alweer) getracht de gevangenis schoon te maken. Maar niemand vraagt zich af hoe het mogelijk is dat in zo’n korte termijn, na de bouw van de gevangenis, deze wanorde mogelijk is geworden. Hoelang zal de gevangenis schoon blijven? Wij moeten onderzoeken doen naar de oorzaken van het proces van afglijden en de toenemende criminaliteit. Het nemen van kortstondige maatregelen door de minister is water naar de zee dragen. Let wel, haar enige kennis van de materie is de kortstondige waarneming van de functie van plaatselijk hoofd van politie, een functie die overigens binnen afzienbare tijd niet meer bestaat. Het ziet ernaar uit dat het Openbaar Ministerie in een bijna wanhopige strijd is om het afglij-proces van onze rechtsstaat tegen te houden. De oorzaken liggen dieper en moeten worden onderzocht en verholpen voordat het te laat is.
Johan Oldenboom, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.