Zouden er naast de imaginaire mondkapjes ook oogbadjes aan te slepen zijn voor hen die niet weg (kunnen) kijken van de dagelijkse zonsverduistering door de smookgordijnen van de Isla?
Deze tezamen met de ook niet genoeg aan te voeren ‘lagrimas naturales’ die men eventueel in de tranende ogen kan druppelen.
Hoezo positief de toekomst inkijken als er van dat ‘kijken’ niet veel meer komt dan met ontstoken roodomrande ogen, en rochelend geuite klachten, die door dat mondkapje geen draagwijdte hebben, en zodoende worden belemmerd.
Terwijl de uitvaartdiensten af en aan rijden als de mondkapjes en de oogbadjes niet meer nodig zijn, en hun weg hebben gevonden naar de afvalbak, blijven de lagrimas naturales in de ogen van de nabestaanden.
Lagrimas die maar niet willen opdrogen in het zo rook- en smookrijke zonverdonkerde Curaçao.
Martie Genger
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.