Na het prijsgeven van bouwtekeningen van de nieuwe gevangenis van Bonaire, nu dit verhaal over te warme metalen containers in de bestaande inrichting. Tijdens de Vietnamoorlog werden die ook gebruikt voor krijgsgevangenen. In de zon liep de binnentemperatuur op tot 60 graden. Op Bonaire is het volgens het krantenbericht binnen 32 graden, staan ze goed op de wind, zijn goed geventileerd, hebben ventilatoren en de gasten krijgen ijsblokken aangereikt. Desondanks wordt er geklaagd. Is er goed gemeten? In Bonaire is het overdag buiten in de schaduw 32 graden. Dat het in de container even fris is als buiten is uitgesloten, tenzij kunstmatig gekoeld. Zon doet de binnentemperatuur onmiddellijk stijgen en het menselijk lichaam werkt als kachel. Misschien stikt het van gedetineerden die het op Bonaire altijd te warm hebben.
Carlos Weeber,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.