Volgens Roberto Croes, bezig aan het Masterplan Toerisme, moet Curaçao de meest gewilde bestemming in het Caribisch gebied worden. Bepaald geen eyeopener, wie wil dat niet? Willemstad als het Venetië van de Cariben. Om dit doel te bereiken geeft Croes zes strategieën, waaronder renoveren van de binnenstad en ontwikkelen van Oostpunt. Tot mijn stomme verbazing ontbreekt de belangrijkste: sluiten van Isla. Maar zoals de meeste Curaçaoënaars is ook deze Arubaan blind voor de feitelijke positie van deze stank- en gifbak in de stedelijke structuur van dit land. Willemstad bestaat niet alleen uit een binnenstad, maar ligt als een ring om Schottegat zoals Manhattan om Central Park ligt. Heeft Manhattan als centrum een groot en prachtig park, Willemstad heeft als centrum een groot en prachtig binnenwater dat helaas verziekt en ontoegankelijk gemaakt en wellicht daarom een blinde vlek is in onze perceptie en blijkbaar ook in die van Croes. Verplaats Isla in gedachte naar het Central Park en hotels op Manhattan kunnen sluiten. Zolang deze raffinaderij midden in dat prachtige binnenwater ligt, komt er van de droom van Croes niets terecht en is zijn masterplan nog voor het gepubliceerd is rijp voor de prullenbak.


Carlos Weeber, architect, Curaçao

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.