Het zal toch niet waar zijn dat wij bestuurd worden door een overheid, die het lef heeft om 27 dakloze medemensen ‘s nachts de straat op te sturen, met alle gevolgen voor heel onze gemeenschap? Die op zoveel terreinen en plaatsen met geld smijt, zonder een kik te geven of verantwoording hiervan af te leggen? Die met zoveel grootse woorden en gebaren het meeste succes denkt te behalen met banale vormen van volksverlakkerij? Die blijkbaar minachting heeft voor het werk van instanties die wel hart hebben voor hun medemens en zich daar belangeloos voor inzetten? 

Indien per 1 augustus 2015 inderdaad definitief de subsidie voor FMA wordt stopgezet en daarmee een einde komt aan veertien jaar echt sociaal werk, dan zouden alle ‘bon yu di Kòrsou’ het Fort Amsterdam op geciviliseerde wijze moeten belegeren, totdat minimaal de karige 2 ton (200.000 gulden) wordt toegewezen. En daarna subsidie gestructureerd wordt vastgelegd.
Prachtige woorden over de vooruitgang van het toerisme en vermindering van de criminaliteit verhullen het absoluut gebrek aan visie, om daadwerkelijk de veiligheid van onze gemeenschap in de nachtelijke uren te waarborgen.
Boven alles hoort ons allen het welzijn van de 27 gedupeerden te raken. In relatie tot het Europese vluchtelingenprobleem weet iedereen zo onderhand wel dat ‘bed, bad en brood’ basisrechten zijn van elke burger. Have a heart!

C. Jansen-van Heeswijk, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.