,,Curaçao moet een heerlijk land zijn om in te wonen voor ons volk in de eerste plaats en een bezoeker is ook van harte welkom.” Deze woorden gebruikte de Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Suzy Camelia–Römer, tevens vertegenwoordiger van de PNP in het kabinet Asjes, tijdens een ontmoeting onlangs met de pers. Sta mij toe nog enkele uitspraken uit deze bijeenkomst te citeren.
,,Meer en meer krijg ik het gevoel dat het in onze maatschappij niet meer om mensen gaat, maar veeleer om cijfertjes en de economie. Waar is de mens gebleven, daar gaat het toch om! Bij mij staat de mens wel centraal, net als een werkbare sociale ontwikkeling van de wijken.” Voorts legde zij onder meer haar plannen uit inzake de infrastructuur die veel meer publieksgericht zijn en zij uitte haar waardering voor de vele brieven van de mensen over de toestand van hun wegen, informatie waar zij zeker iets mee zal doen. Toeristen zijn van harte welkom, maar de ontwikkeling en het welzijn van het volk van Curaçao heeft prioriteit.
Deze woorden van Suzy Römer vervullen mijn hart met blijdschap en tevredenheid. Dat immers is de basis waarop de oprichter van onze partij de PNP onze geliefde ‘Doktor’, Dr. Da Costa Gomez, de partij heeft opgericht.
Nu, 67 jaar na de oprichting van de Partido Nashonal di Pueblo, klinken deze woorden mij als muziek in de oren. Ik ben al 45 jaar lid van de partij waarvan 43 als actief en zeer betrokken lid. Suzy, ik ben trots op jou wanneer ik luister naar de uitgangspunten bij het formuleren van jouw beleid. Ik ben er zeker van dat jij zult slagen en veel steun zult krijgen uit het volk bij het goede werk dat je doet voor ons allemaal.


Helga Mensing, Curaçao

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.