Het schijnt dat onze politici het goed vinden dat misdadigers beloond worden omdat ze zo zielig zijn. Anthony Godett komt met het leuke idee om de kleine misdadigers vrij te laten zodat ze samen met hun kinderen de vakantie kunnen vieren. Dat scheelt de staat vele duizenden guldens dat het kost om ze gevangen te houden. Wat gaat het ons straks kosten om ze weer op te sporen? De kinderen willen graag dure speeltjes die ze even bij mij komen stelen, want dat mag. Hun kinderen hebben het nodig. Een andere fantast, minister Suzy Camelia-Römer (PNP) wil de mensen die land stelen en hier in een recordtijd een woning op bouwen, belonen met een legalisering. Dat het materiaal misschien gestolen is van eerlijke bouwers komt bij haar niet op. Hoe komen ze als arme mensen aan al het geld om heel snel een woning te bouwen? Andere burgers met lagere inkomens zijn vaak jaren bezig te sparen en beetje bij beetje materiaal aan het kopen om hun woning te bouwen. Je mag jaren op een wachtlijst staan om een stukje grond te krijgen, maar die arme mensen van mevrouw Suzy pikken gewoon een stuk grond in, zodat er minder grond overblijft voor de eerlijke burger. Laten we met z’n allen massaal grond inpikken die we nodig hebben en eventjes het materiaal ergens stelen, dan hebben we als arme sloebers straks een mooi huis waar onze familie in kan wonen. De minister legaliseert dit huis even en als we voor het kleine vergrijp in de gevangenis komen, zorgt Godett dat we snel vrij komen om bij de familie te zijn. Dan kunnen we onze kinderen leren hoe ze op oneerlijke wijze aan alles wat ze willen kunnen komen. Want op dit eiland wordt het steeds gemakkelijker om te doen wat je wilt. Als je niet studeert krijg je een aangepast diploma want we moeten streven naar een zo hoog mogelijk aantal geslaagden, dus de norm omlaag in plaats van beter onderwijs zodat we overal kunnen gaan studeren. Dan kunnen ze aan sport gaan doen op de velden die premier Ivar Asjes in een rap tempo bouwt. Voor onderhoud is geen geld dus om de zoveel jaar bouwen we nieuwe velden en de bestaande velden worden door de arme mensen gebruikt om bouwmateriaal te krijgen voor de naderhand te legaliseren woningen.
De gepensioneerden kunnen terecht bij Omayra Leeflang voor hulp zolang ze niet in de regering zit, want dan is ze hun vergeten. Ja mensen, de verkiezingstijd breekt weer aan, waarin de mensen beloofd wordt dat als ze stout zijn, ze worden beloond. Moeten we wel even op ze stemmen. Tot slot zorgt de minister van Financiën ervoor dat we minder gaan betalen en minder overhouden. Hij zorgt voor verlichting. Bedoelt hij straatverlichting? Ik moet meer gaan betalen voor mijn woning die hij steeds duurder maakt. Straks ben ik miljonair en kan mijn huis op de ‘findishi’ verkocht worden omdat ik mijn onroerendezaakbelasting niet kan betalen. Maar dan pik ik gewoon een stuk grond en bouw daar een krotje op met het materiaal van de sportvelden want daar komt toch straks weer nieuw materiaal voor.


Adri Renardus, Curaçao

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).