Met ‘rebranding’ RdK nieuw begin met bredere visie

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met de naamsverandering van ‘Refineria di Kòrsou’ naar ‘2Bays Curaçao’ wordt volgens regeringsleider Gilmar Pisas (MFK) een belangrijke stap gezet, namelijk: ,,In de realisatie van de toekomstvisie voor Curaçao die ik vanaf het begin van mijn kabinet heb gedeeld met de gemeenschap van Curaçao”.

2BaysPisasNewtonDeze woorden sprak de minister-president bij de gelegenheid van de lancering van ‘2Bays Curaçao’, waarover het Antilliaans Dagblad deze week al verslag deed. Een toekomstvisie zonder het woord ‘Refineria’ meer in de naam van de overheids-nv die namens het Land eigenaar is van de raffinaderij bij het Schottegat en van de olieterminal bij Bullenbaai, waarvan Pisas en zijn partij MFK lange tijd - vanaf de campagne naar de verkiezingen van 2021 - hebben beloofd dat de Isla-raffinaderij weer operationeel zou worden.
,,Ik ben ervan overtuigd dat de ontwikkeling van het hele gebied rond onze havens voor economische doeleinden - met name de ontwikkeling van onze energiesector, met de nadruk op duurzame energieproductie voor zowel lokaal verbruik als export - enorm gunstig zal zijn voor de toekomst van Curaçao”, sprak de premier verder.
Daarom is hij naar eigen zeggen ‘blij met deze ‘rebranding’ van RdK, want het is tijd voor een nieuw begin met een bredere visie dan alleen het exploiteren van de raffinaderij’. ,,Op 1 december hebben we gepland om de poorten van de raffinaderij opnieuw te openen voor de productie van aardolieproducten, en tegelijkertijd is het moment aangebroken voor RdK om zijn vleugels te spreiden en zichtbaar aan de slag te gaan met de terreinen rond Schottegat en Bullenbaai, om nieuwe economische activiteiten aan te trekken in deze gebieden.”
Dit is noodzakelijk, aldus Pisas, want in de komende jaren moet 2Bays Curaçao de regering actief ondersteunen bij het economisch, energetisch en infrastructureel beheer, zodat Curaçao een volledige en duurzame ontwikkeling kan bereiken. ,,Dit, samen met de ontwikkeling van ons toerisme en enkele andere ontwikkelingen, zal onze economie diversifiëren en ongekende kansen creëren voor investeerders.”
De minister-president: ,,Alleen op deze manier, door krachten te bundelen met de private sector via diverse ‘public-private partnerships’, kunnen we ervoor zorgen dat Curaçao daadwerkelijk de economische parel van de Zuidelijke Cariben wordt, waarvan ik droom.”

Plannen genoeg
Het ontbreekt de regering niet aan plannen, vervolgt Pisas: ,,We hebben alle nodige plannen laten ontwikkelen en goedkeuren om onze economie verder te ontwikkelen, met name de havensector en de energiesector. In dit kader ben ik ervan overtuigd dat 2Bays nauw zal samenwerken met de andere overheidsbedrijven die actief zijn in de havens van Curaçao, zoals CDM (Dokmaatschappij), CPA (havenbedrijf), Curoil (brandstofleverancier), Aqualectra (nutsbedrijf), Selikor (vuilnisverwerkingsbedrijf) en de bedrijven die daaraan zijn verbonden, om de beste diensten en aanbiedingen te bieden aan klanten en investeerders.”
Daarom zegt de premier de slogan van 2Bays te waarderen: ‘Developing Sustainable Business Together. We enable, connect, and transform’. ,,Laten we onze capaciteit gebruiken om te verbinden met anderen in de wereld. Laten we werken aan de instrumenten om onze economie te transformeren ten behoeve van toekomstige generaties”, sprak Pisas bij deze gelegenheid.

Eerste testcase...

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.