Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Mangrovepark in Otrobanda gaat verder worden ontwikkeld en moet nog aantrekkelijker worden gemaakt voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen. In dat kader hebben verschillende stakeholders afgelopen donderdag met elkaar gesproken en afspraken gemaakt.
De belanghebbenden die aanwezig waren, en die volgens een persverklaring allen dezelfde visie delen, waren GMN- en Financiënminister Javier Silvania (MFK), VVRP-minister Charles Cooper (MFK), Corendon-oprichter Atilay Uslu, en medewerkers van het Curaçao Medical Center (CMC), Carmabi, VVRP, Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP) en de Inspectie voor de Volksgezondheid.
Een van de belangrijkste afspraken die zijn gemaakt, betreft de bewaking van de waterkwaliteit. Carmabi en GMN zullen samenwerken met Technisch Hygiënische Zaken (THZ) om de waterkwaliteit in het Mangrovepark te monitoren. THZ zal onderzoek doen naar alle aansluitingen van de omringende gebouwen op het park om vervuiling of besmetting te voorkomen.
Ook heeft GMN toegezegd zich te gaan inzetten voor de ontwikkeling en implementatie van wetgeving met betrekking tot waterkwaliteit.
Verder moet er een bezoekerscentrum in het park komen. Carmabi en VVRP zullen gezamenlijk een voorstel ontwikkelen voor de bouw hiervan, inclusief een begroting en financieringsmogelijkheden.
Bovendien is er gesproken over de uitbreiding van het Mangrovepark en de bijbehorende infrastructuur. In 2025 zal een tweede fase van het park, ten westen van Corendon, van start gaan. Er zal een brug worden gebouwd om een verbinding tussen het westelijke en oostelijke deel van het park te realiseren. Deze brug wordt gefinancierd door Corendon.
Deze afspraken worden als belangrijke stappen gezien in de verdere ontwikkeling, duurzame uitbreiding en bescherming van het Mangrovepark, en laten zien dat er een brede samenwerking is tussen zowel publieke als private partijen.