Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De fictieve beruchte drugsbaas Ferry, bekend van de Nederlandse misdaadserie Undercover op Netflix, is terug en dit keer te zien in een filmpje van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) waarmee getracht wordt nieuwe rechercheurs voor de eilanden te werven.
Het promofilmpje van het RST speelt zich af op Curaçao. Daarin is Ferry te zien die langs verschillende bekende plekken op het eiland rijdt, waaronder de kerk van Willibrordus en de Julianabrug en een pastechi en een biertje koopt bij een snèk aan de Caracasbaaiweg. Gedurende de hele rit heeft Ferry naast zich in de auto een tas vol geld liggen en wordt hij in de gaten gehouden door justitiële autoriteiten. Het filmpje eindigt met Ferry die een man bij een woning ontmoet en de tas met geld aan hem overdraagt. Ook deze handeling wordt vanaf een bootje op zee op de gevoelige plaat vastgelegd. Na de overdracht volgt een gesprek tussen Ferry en de andere man en wordt met een proost gehint op een deal tussen het tweetal. Ondertussen verschijnt de tekst ‘Wil je ook werken in de Carib? Bekijk vanaf 27 augustus de nieuwe vacatures en meld je aan voor de informatiesessies in september’.
Met dit filmpje is het RST begonnen aan de werving en selectie van nieuwe rechercheurs om op de eilanden te werken. Het RST is een samenwerkingsverband van de Nationale Politie in Nederland en de politiekorpsen van Aruba, Bonaire, Saba en Sint Eustatius, Curaçao en Sint Maarten. Samen werken de rechercheurs aan de bestrijding van onder meer de lokale ernstige criminaliteit, grensoverschrijdende criminaliteit en corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Dit gebeurt vanuit de korpsen van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland en vanuit een centrale locatie op Curaçao.
Sinds 27 augustus staan op de website van het RST verschillende nieuwe vacatures. Ook worden informatiesessies in september aangekondigd waar geïnteresseerden vragen kunnen stellen over de functies en het werken bij het RST. Daarnaast worden er meerdere hr-informatiesessies gehost door het hoofd Opsporing RST en de hr-medewerker van het RST. Tijdens deze sessie kan men vragen stellen over de personele zaken rond een uitzending.