Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De partij Pro Kòrsou heeft woensdag de kandidatenlijst bekendgemaakt voor de Statenverkiezingen van 30 september. De lijst wordt aangevoerd door oud-premier Ivar Asjes. De voormalige Statenvoorzitter zal maandag een lijst van 23 kandidaten indienen bij Kranshi, waar nieuwe partijen zich moeten aanmelden voor de voorverkiezingen.
De lijst van de bruine partij werd goedgekeurd door de leden en sympathisanten in het partijgebouw te Brievengat. ,,We hebben een lijst met nieuwe gezichten in de politiek, allemaal bekwame en betrouwbare burgers die bereid zijn het volk te dienen”, zegt Asjes in een verklaring. Hij benadrukt dat alle kandidaten zijn gescreend en een verklaring omtrent goed gedrag hebben ingeleverd. Ook moesten zij bewijzen dat ze geen belastingschulden hebben, een doktersverklaring inleveren en ze zijn getest op drugsgebruik.
Speerpunten van Pro Kòrsou zijn samenwerking met sociale partners in de gemeenschap, meer banen, veiligheid en welzijn. Het motto van de partij is ‘Eenheid en resultaten voor Curaçao’.
Nummer twee op de kandidatenlijst is de naaste medewerker van Asjes tijdens zijn premierschap, Tania Ataoellah- Henriquez. Daarna volgen Eugène Jansen, Louise Reed (ex-PS) en Mayenni Rodriguez. Op plaats elf staat nog een bekend ex-lid van Pueblo Soberano, namelijk Jopie Statia. Hij heeft zijn lidmaatschap bij PS opgezegd toen Asjes werd gedwongen tot aftreden als premier.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.