Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Statenlid Armin Konket van regeringspartij PAR zegt de politiek vaarwel en zal dan ook niet op de verkiezingslijst van zijn partij voorkomen.


Dat heeft Konket tegenover deze krant verklaard. ,,Ik heb een keuze moeten maken tussen mijn werk als ambtenaar en politicus. Als politicus zou ik in de campagne mij fel moeten uitlaten over onze tegenstanders. Maar als ik straks niet verkozen word, dan betekent dat dat ik terug moet naar het ministerie van Algemene Zaken, waar ik beleidscoördinator ben. Ik wil voorkomen dat ik weer hetzelfde meemaak als in 2010. De toenmalige coalitie verklaarde in het openbaar dat ik onbetrouwbaar ben en ik kreeg van premier Schotte (Gerrit Schotte van MFK, red.) te horen dat ik niet op het werk hoefde te komen. Schotte, Helmin Wiels en Charles Cooper hebben publiekelijk verklaard dat ik het voorbeeld ben van een onbetrouwbare persoon”, aldus Konket.
Het Statenlid vertelde dat hij toen zo’n twee jaar thuis zat en Statenlid werd op het moment dat Emily De Jongh-Elhage - de toenmalige leider van PAR - uit het parlement vertrok. Konket zou voor de komende verkiezingen van 30 september op de vierde plaats gaan staan. Hij was ook in de running voor campagneleider voor de partij, zo legt het Statenlid uit.
,,In de politiek is niets zeker. Als nummer vier is het onzeker of ik na de verkiezingen een zetel in de Staten heb. Misschien haalt PAR drie zetels, dat weet je niet van tevoren. Dan moet je de afweging maken waar je voor kiest. Ik heb nog mijn baan als ambtenaar. Om mijn werk na de verkiezingen zonder problemen te doen, heb ik ervoor gekozen om niet aan de verkiezingen mee te doen.” De parlementariër blijft lid van PAR maar zal zich niet actief op de campagne storten.
Terugblikkend vindt het Statenlid het jammer dat de fracties geen wetgevingsjuristen hebben die bedreven zijn in het opstellen van wetsvoorstellen. ,,Ik beschouw mezelf als een generalist. Het kost mij en andere leden heel veel tijd om te werken aan een wetsproject en dat is jammer.”
De politicus verklaarde dat PAR - toen de partij in de oppositie zat - zich goed van haar taak kweet om de regering te controleren. ,,Wij hebben ook aandacht gevraagd voor het flankerend beleid om de bezuinigingsmaatregelen te verlichten. En minister Rhuggenaath (Eugène Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling, red.) heeft sinds PAR tot de regering is toegetreden, goed werk verricht.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.