Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op Curaçao hebben dit jaar 17 burgers en een militair een koninklijke onderscheiding gekregen. De kersverse Leden en Ridders in de Orde van Oranje-Nassau kregen dinsdagochtend hun decoratie opgespeld door gouverneur Lucille George-Wout.

 

lintjes

Zestien van de zeventien inwoners konden dinsdag aanwezig zijn bij de officiële ceremonie op het paleis van Fort Amsterdam, waar George-Wout hen namens Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander decoreerde. Kapitein-luitenant ter zee E.G.J. Hekkers werd door de gouverneur tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden benoemd op grond van ‘zijn verdiensten met betrekking tot defensie en andere terreinen’. Dat gebeurde op de marinebasis Parera.
Vier Curaçaoënaars kregen een onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Cor van Aanholt werd Ridder voor wat hij heeft betekend voor vooral de zeilsport. ,,Als internationaal scheidsrechter, oprichter, bestuurder, coach, begeleider en financier van verschillende sportorganisaties heeft hij via de zeilsport het Caribisch gebied op de kaart gezet”, aldus het Kabinet van de Gouverneur. De heer J.G. Colina ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de Curaçaose muziek, als muzikant en als componist. Met het lintje worden in het bijzonder ‘zijn prestaties op het gebied van onze tumba en andere basisritmes van de Curaçaose cultuur’ erkend. De heer R.D.B. Nandwani was dinsdag niet aanwezig, maar krijgt de decoratie op een later tijdstip vanwege zijn bijdrage aan de sociaaleconomische ontwikkeling van Punda als bestuurslid van Down Town Management. Daarnaast is hij jarenlang consul honorair van India en steunt ‘anoniem’ verschillende sociale projecten op het eiland. Anthony Owers werd in 2006 al Lid in de Orde van Oranje-Nassau, maar is gepromoveerd tot Ridder omdat hij ‘nog altijd sociale organisaties steunt, onder andere als penningmeester’.
Eric Wederfoort, bekend van de duikschool in Boka Sami, werd met twaalf andere gelukkigen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wederfoort is niet alleen een bekende persoon in de duikwereld op Curaçao en in het buitenland maar helpt ook de sociale omstandigheden van mensen in zijn wijk en daarbuiten te verbeteren als dat nodig is. Meester in de rechten Klazien van Zwieten kreeg het lintje onder andere voor haar inbreng bij de oprichting van de kindertelefoon, haar steun aan kindertehuizen en vrouwenorganisaties en haar inspanningen op het gebied van erfrecht. Verder speldde de gouverneur de decoratie van Lid in de Orde van Oranje-Nassau op bij de heer F.M. Hanze voor zijn werkzaamheden als directielid van onder andere Cultureel Centrum Curaçao en als waarnemend voorzitter van het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken, de heer R.C. Hato voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van toerisme en sport, mevrouw Y.A. Isidora-Gumbs voor de vele bestuursfuncties die zij vervulde bij verschillende sociale organisaties (onder andere Ebenezer Church, Stichting Jeugdwerk, Quota Club, Stichting Jeugdzorg Curaçao), mevrouw M.M. Jansen-Liberia voor haar bijdrage als presentator en producent van bekende radioprogramma’s voor ouders en kinderen zoals ‘Nelson i Marelva’ en ‘Mayor i Yu’, mevrouw E.E. Leonard-Bryan voor haar hulp aan de Ebenezer Church en andere sociale organisaties, de heer T.A. Martina voor wat hij doet voor met name de jongeren in de buurt Wishi/Marchena, in de kerk en op het gebied van sport en carnaval, de heer D.E. Mourillon omdat hij meer dan 30 jaar voorzitter en penningmeester is in het bestuur van de internaten Huize St. Jozef, Huize Rose Pelletier en Kas Bruder Pius, de heer M.E. Ricardo voor zijn bijdrage aan de padvinderij en muziek voor jongeren op Bándabou, mevrouw R.I.C. Samson voor haar werkzaamheden bij Instituto pa Formashon Musikal en Asosashon di Músiko i Artista Kòrsou, de heer R.F.M. Wijngaarde vanwege zijn werkzaamheden als directielid van stichtingen voor doven en slechthorenden, ouderen en de muzikale vorming van jongeren en de heer A.J. de Wit omdat hij meer dan 50 jaar directielid is van verschillende stichtingen, met name op het gebied van voetbal.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.