Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het seksueel misbruik van jongvolwassen meisjes bij de kerk Rains of Blessings blijkt omvangrijk te zijn. ADletters logoDat blijkt uit een gesprek tussen Olga Kostrzewski, de advocate van de slachtoffers, en journaliste Anneke Polak in het programma ‘Wat een Week!’ op Paradise FM.
Inmiddels hebben zes slachtoffers aangifte van seksueel misbruik gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM). Uit de aangiftes en de verklaringen die Kostrzewski heeft aangehoord, blijkt dat verschillende meisjes slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik. De apostel gebruikte zijn machtspositie door de slachtoffers te doen geloven dat zijn handelingen nodig waren om ‘duivels uit te drijven’. Zouden de slachtoffers hierover praten, dan zouden door hem ‘ingebrachte duivels’ worden geactiveerd. Zo lukte het hem om geslachtsgemeenschap te hebben met meerdere slachtoffers.
De kerk Rains of Blessings in Groot Kwartier heeft aanhang uit alle lagen en beroepen van de bevolking en is dus ook vertegenwoordigd in organisaties, aldus Kostrzewski. Zij meldt ook dat daags na het doen van aangifte bij de politie door het eerste slachtoffer, de aangifte gelekt was en stukken uit de aangifte in de media waren terechtgekomen. Om die reden is er opnieuw aangifte gedaan direct bij het OM en zijn alle volgende aangiften meteen bij het OM gedaan. De raadsvrouw spreekt haar verbazing uit over het feit dat reeds een jaar geleden aangifte is gedaan tegen O.B. zonder dat de politie een onderzoek instelde. Na de aangifte bij het OM is een onderzoek gestart en is er huiszoeking geweest bij O.B., wat resulteerde in zijn aanhouding op 17 maart.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.