Tranches helpen economie, maar lange lockdown en loonkorting niet

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Opnieuw heeft de Centrale CBCS de economische projecties van Curaçao naar beneden moeten bijstellen. Er wordt nu uitgegaan van een scenario van 18,6 procent reële krimp in 2020.

Lees meer...

Vijftien organisaties willen wekelijks crisisoverleg

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De inmiddels vijftien werkgeversorganisaties die eerder waarschuwden dat het ‘voorbij 5 voor 12’ is, hebben in een brief naar de regering op 18 mei hun steun betuigd en aangegeven het ermee eens te zijn dat de door Nederland gestelde voorwaarden nageleefd worden ‘hoe pijnlijk deze ook zijn’.

Lees meer...

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Dinsdag zijn 41 van de 82 gespecialiseerde zorgverleners uit de Verenigde Staten (VS) aangekomen op Curaçao. De andere helft volgt twee weken later.

Lees meer...

Knops eens: Binnen kaders van de wet

Van een onzer verslaggevers

Willemstad/Den Haag -  De brieven van beide Gevolmachtigde ministers van Curaçao en Sint Maarten in Den Haag - met hun ‘onvoorwaardelijk akkoord’ met het voorstel van de Nederlandse staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties - zijn voldoende om de geldbedragen in verband met de tweede tranche aan de landen over te maken.

Lees meer...

'Structurele hervormingen in komende weken gepland'

Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Curaçao gaat akkoord met de voorwaarden van Nederland ‘omdat er op dit moment voor onze bevolking geen andere optie is’. Dat zei vicepremier Hensley Koeiman afgelopen woensdag tijdens een persconferentie. ,,Het was geen gemakkelijk besluit want het vergt meer offers van ons volk. Maar, het alternatief is vele malen erger.”

Lees meer...

maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).