Van onze correspondent
Kralendijk - Elke oktober beleeft Bonaire een spannend avontuur met de jaarlijkse Bonaire Regatta. Dit bruisende vierdaagse evenement, dat dit jaar plaatsvindt van 6 tot 12 oktober, is een mix van competitief zeilen en een doorlopend eilandfeest.

RegattaErvaren zeilers uit het hele Caribisch gebied komen samen om hun vaardigheden te testen in verschillende klassen. Het prachtige, kristalheldere water tussen Bonaire en Klein Bonaire fungeert als een adembenemend wedstrijdparcours, waar de beste teams de strijd met elkaar aangaan.

De opwinding van de regatta beperkt zich niet alleen tot de races. De kick-off begon met de iconische openwaterwedstrijd, de ‘Swim to Klein Bonaire’ Meer dan 700 deelnemers gingen de uitdaging aan, wat het evenement tot een groot succes maakte. Zwemmers van alle leeftijden en niveaus genoten van het prachtige water terwijl ze zichzelf tot nieuwe grenzen dreven.

Na een dag vol actie op het water, verandert Kralendijk in een feestelijke hotspot. Als de zon ondergaat, vullen de straten zich met livemuziek verspreid over verschillende podia. Dit jaar is het aanbod divers, waardoor er voor iedereen iets te beleven valt. Van kinderen tot volwassenen, de regatta biedt een programma dat voor elk wat wils bevat. De Bonaire Regatta is meer dan alleen een sportief evenement; het is een eerbetoon aan het rijke zeilerfgoed van het eiland, dat teruggaat tot 1967. Door de jaren heen is de regatta uitgegroeid tot een viering van de zeilcultuur en de mensen die hebben bijgedragen aan het succes ervan.

Dit jaar wordt dat erfgoed opnieuw gevierd met spannende wedstrijden en feestelijke activiteiten. Of je nu een deelnemer bent of een toeschouwer, de Bonaire Regatta 2024 heeft voor iedereen iets te bieden, van zonsopgang tot zonsondergang. Overdag kun je genieten van de spectaculaire zeilraces of deelnemen aan de zwemuitdaging naar Klein Bonaire. Voor de jongste bezoekers is er een speciale kinderhoek, waar volop vermaak wordt geboden. Daarnaast vind je op de boulevard meer dan 25 food stands die een breed scala aan internationale smaken aanbieden. En vergeet niet de Arts & Crafts-markt te bezoeken, waar je de creatieve kant van Bonaire kunt ontdekken.

Regatta 2Als afsluiting van het evenement kun je deelnemen aan de epische Saturday Boat & Float Party op 12 oktober in Regatta Village, het meest verwachte waterfeest van het jaar, tussen North Pier en Karels. Of je nu met je boot komt of een luchtbed meeneemt, het belooft een dag vol muziek en plezier te worden, met optredens van een geweldige line-up van dj’s, waaronder MC Jo Cafe, DJ Derrel, DJ Jewelz, DJ Chris Beat, DJ Scicario, DJ Menasa, Chris Strick & DJ Krokzz, DJ BB Bad en vele anderen. Het feest begint om 10:00 uur en gaat door tot 18:00 uur.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.