Van onze correspondent
Kralendijk - Bonaire International Airport (BIA) en Tourism Corporation Bonaire (TCB) hebben woensdag het definitieve vluchtschema voor komend winterseizoen bekendgemaakt.

BONwinterschemaMet een groeiend aantal verbindingen versterkt het eiland volgens BIA zijn positie als aantrekkelijke bestemming voor zowel inwoners en toeristen als zakelijke reizigers. ,,Een ruimere keuze aan vluchten met internationale en regionale luchtvaartmaatschappijen biedt deze winter een veelzijdiger vluchtschema met zowel vertrouwde als nieuwe verbindingen”, aldus de luchthaven.
Divi Divi Air en Z Air vliegen zoals gebruikelijk dagelijks enkele keren tussen Bonaire en de twee zustereilanden Aruba en Curaçao. Z Air vliegt bovendien op maandag en vrijdag naar Barranquilla in Colombia. Winair verzorgt op maandag, vrijdag en zondag vluchten naar Curaçao en/of Sint Maarten en luchtvaartmaatschappij Skyhigh verbindt Bonaire op vrijdag met Santa Domingo in de Dominicaanse Republiek.
Wat betreft KLM en TUI, de twee grote maatschappijen die wekelijks meerdere vluchten uitvoeren op Bonaire, verandert er weinig. De KLM komt dagelijks naar het eiland en TUI vliegt vijf keer per week. Alleen op dinsdag en zondag laat de maatschappij verstek gaan. Een nieuwe grote speler uit Europa is Corendon dat vanaf 1 november op zondag en woensdag een tussenstop maakt op Bonaire.
De Amerikaanse luchtvaarmaatschappijen weten het eiland inmiddels steeds vaker te vinden. United Airlines vliegt op zaterdag naar New York en op zondag naar Houston en Jetblue start met vluchten op zaterdag en dinsdag op en neer naar New York. American Airlines vliegt drie dagen per week naar Miami, op maandag, woensdag en zaterdag. Ten slotte Delta Airlines. Deze maatschappij gaat op zaterdag en zondag naar Atlanta. Dankzij deze dagelijkse en wekelijkse vluchten kunnen bezoekers en inwoners volgens BIA en TCB rekenen op frequente verbindingen naar de belangrijkste bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en het Caribisch gebied.
Volgens Maarten van der Scheer, ceo van BIA, zijn de nieuwe routes en het verhoogde zitaanbod gerealiseerd in nauwe samenwerking met alle partners. ,,Verbeterde en betaalbare verbindingen tussen de eilanden blijven een prioriteit en we zien de eerste resultaten. Met dit winterschema bieden wij een degelijk netwerk aan de gemeenschap Bonaire en haar bezoekers”, aldus Van der Scheer. Miles Mercera, ceo van TCB, zegt te hopen dat zowel bezoekers als lokale bevolking gebruik kunnen maken van een van deze directe verbindingen, met als doel Bonaire toegankelijker en betaalbaarder te maken voor iedereen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.