Van onze correspondent
Oranjestad - Het Academisch Jaar 2024-2025 van de Universiteit van Aruba (UA) is geopend. 300 nieuwe studenten zijn begonnen aan een academische studie.

ARUuniversiteitDat is door de demissionaire regering bekendgemaakt. Bij de opening waren gouverneur Alfonso Boekhoudt, minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP), minister Endy Croes (MEP) van Onderwijs en andere genodigden aanwezig.
Minister Croes gaf een toespraak waarin hij het aantal nieuwe studenten bekendmaakte. Oud-rector Glenn Thodé was ook aanwezig en maakte in zijn toespraak ‘A University of Aruba Odyssey’ een reis naar 2050. Thodé liet zien dat de UA in dat jaar een strategisch partner van heel de samenleving moet zijn. De UA moet midden in de samenleving staan en onderzoek doen naar uitdagingen waar de samenleving mee te maken heeft.
De UA bestaat op dit moment uit het hoofdgebouw en het monumentale Maria Convent. Het monumentale gebouw is gerenoveerd met hulp van de Europese Unie en in mei heropend. In het Maria Convent is de faculteit Sustainable Island Solutions through Science, Technology and Mathematics (Sisstem) gevestigd. Deze faculteit richt zich op onderzoek doen naar oplossingen voor kleine eilanden. Voor veel buitenlandse studenten is dit interessant, omdat dit over kenniseconomie gaat. Ook voor Aruba is dit belangrijk.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.