‘Weer een geweldige editie van Kaya Kaya’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Kaya Kaya was ook dit jaar weer een enorm feest. Het evenement begon al in de week voorafgaand aan het grote straatfestival, met de Art Week en als nieuwe toevoeging Skol Urbano, waarbij workshops, dans en kunst centraal stonden.

KayaKaya2Gedurende het festival afgelopen zaterdag kon het publiek genieten van een gezellige sfeer, verschillende ‘art houses’, muurschilderingen, een hapje en een drankje, en natuurlijk van veel live muziek en andere optredens. Onder meer Arnell i Mafalda, Doble R Puru, Gillord Pisas, Aldaïr en Icons gaven acte de présence.
Op Facebook spreekt de organisatie van ‘weer een geweldige editie van Kaya Kaya’. ,,We zijn de bewoners dankbaar - voor het verwelkomen van iedereen in Otrobanda om de buurt te vieren, de gemeenschap - voor het komen opdagen en het maken van deze succesvolle avond, onze partners - die alles hebben gegeven om dit mogelijk te maken, en ons team - dat dag en nacht heeft gewerkt om jullie deze ervaring te bezorgen!”
Het straatfestival was dit keer opgedeeld in vijf area’s. Bezoekers konden via twee ingangen het festivalterrein betreden. Doordat op de tickets stond vermeld welke ingang gebruikt diende te worden, werd de drukte bij aankomst verspreid. Mede hierdoor bleven lange wachtrijen bij de ingang uit. En ook andere maatregelen van de organisatie hebben ervoor gezorgd dat de soms urenlange wachttijden van vorig jaar ditmaal werden voorkomen.KayaKayaJeu
Ook de politie is niet ontevreden over de jongste editie van het festival. ,,Kaya Kaya verliep op zich zonder noemenswaardige bijzonderheden”, zo laat politiewoordvoerder Maurits Rosalina desgevraagd aan deze krant weten.
Wel is er rond 0.50 uur in de Naniestraat een persoon aangehouden met een vuurwapen op zak. Het betrof een 18-jarige Dominicaanse man met de initialen Y.A.R.S. Later, in de ochtenduren, meldde de 22-jarige Curaçaoënaar E.J.N.M. zich op het politiebureau om te vertellen dat hij de eigenaar van het wapen is. Beide heren zitten voorlopig vast.
Hoewel het meerdere festivalbezoekers is opgevallen dat er veel politie aanwezig was op het terrein, laat de politiewoordvoerder hier weinig over los. ,,De politie was conform planning aanwezig om de openbare orde te handhaven. Uit tactische overweging hebben wij het nooit over aantallen van onze inzet”, aldus Rosalina.

Wilt u het meer foto's van Kaya Kaya zien? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.