Levering nieuwe nummerplaten loopt vertraging op

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Landsontvanger van Curaçao, Alfonso Trona, heeft de minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), geïnformeerd dat er een vertraging is opgetreden in de levering van nieuwe kentekenplaten uit China.

KentekenplatenMomenteel wachten ongeveer 120 voertuigeigenaren op hun nieuwe nummerplaten, nadat zij alle vereiste procedures hebben doorlopen, waaronder keuring, verzekering en betaling van de motorrijtuigenbelasting. In een officiële brief gericht aan de bewindsman, licht Trona de situatie toe en benadrukt hij dat betrokken partijen niet langer kunnen wachten. Om de getroffen voertuigeigenaren tegemoet te komen, heeft de Landsontvanger daarom besloten om tijdelijke verklaringen uit te geven met een geldigheid van tien werkdagen. Deze verklaringen zullen de betreffende personen in staat stellen om zonder problemen op de openbare weg te rijden. Dit beleid wordt doorgaans alleen toegepast in noodgevallen komt tot stand na overleg met de relevante autoriteiten, in dit geval het Korps Politie Curaçao (KPC). Dat is nu ook gebeurd.
Volgens Trona’s brief zijn de nieuwe gedrukte nummerplaten op maandag 2 oktober uit China aangekomen. De autokentekens moeten nog afgewerkt worden met verf. Echter, tot ontsteltenis van de Landsontvanger ontbreekt, om nog onbekende redenen, de bestelde verf bij de levering. Om dit probleem snel te verhelpen, zijn er stappen ondernomen om de verf versneld te laten invliegen. De verwachting is dat deze verfvoorraad uiterlijk volgende week beschikbaar zal zijn. De Landsontvanger doet de toezegging aan minister Silvania, om hem op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen, in deze kwestie.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.