Nu nog een pitchronde voor Appeltje van Oranje

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Twee Curaçaose projecten zijn in de top tien gekomen na de stemtiendaagse voor een Appeltje van Oranje. Zij hebben de derde en negende plaats bereikt.

appeltjeHet gaat om het Daily Meal Program Curaçao en Fundashon Ser'i Otrobanda. Het betekent nog niet dat de stichtingen door zijn, want dat is op dit moment alleen nog de organisatie met het hoogste aantal publieksstemmen, die dus op nummer één staat na de publieksstemming. Alle projecten, 38 in totaal waaronder zeven van de Nederlands Caribische eilanden, mogen nog meedoen aan de online Pitchdag op 17 juni 2023. ,,Dan presenteren de kanshebbers hun project aan elkaar en aan ons. Die dag weten we welke tien genomineerden de laatste ronde bereiken en dus meedingen naar een Appeltje”, zo wordt door het Oranjefonds uitgelegd.
Dus op 17 juni worden nog negen organisaties genomineerd, want nummer één is al door. Onder de tien genomineerden zijn er acht uit Nederland en twee van de Cariben, zo staat nu al vast.
De jury selecteert daarna drie winnaars. Alle drie de winnaars ontvangen het geldbedrag van 25.000 euro en een bronzen Appeltje van Oranje.
De andere Caribische projecten zijn Unidat di Bario Kòrsou (Curaçao, 33e plaats na de eerste online stemronde), activiteiten van Fundashon Sentro di Bario Soto (Curaçao, 29e), Stichting Jeugdtheaterschool Drazans (Curaçao, 36e), Fundashon Antriol Avanti (Bonaire, 21e) en Fundashon Centro Famia Piedra Plat (Aruba, 15e).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.