Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het sport- en educatieprogramma ‘Future Goals’ breidt uit met tien extra coaches, die in 528 lesuren en 264 duurzaamheidsuitdagingen op 42 scholen met meer dan 1.000 leerlingen aan de slag gaan.

Futuregoals1Daarmee bereikt het programma de oorspronkelijke doelstelling. De nieuwe coaches gaan het voetbalveld op en werken dubbel zo hard om scholen voor te bereiden op deelname aan een Future Goals League die in juni zijn hoogtepunt bereikt. AFC Ajax is de initiatiefnemer en het project wordt ondersteund door Sandals Foundation. Het is een intensief persoonlijk ontwikkelingsprogramma dat kinderen van acht tot twaalf jaar vaardigheden aanleert op het gebied van leiderschap, teamwork, zelfvertrouwen, veerkracht en niet in de laatste plaats milieuzorg. De goals zijn van gerecycled plastic gemaakt en de kinderen leren er creatief mee werken. Op pagina 6: Favela-jongeren getraind door Ajax

Favela-jongeren getraind door Ajax
De twaalf mentorcoaches van de jongerenorganisatie Favela Street die nu verder gaan met het Future Goals-programma, zijn vorig jaar september getraind in de Ajax-methodiek. ,,Future Goals is een ambitieus programma dat jongeren, sport en het behoud van onze planeet met elkaar verbindt”, aldus Heidi Clarke, executive director van de Sandals Foundation behorende bij het gelijknamige resort dat het programma ondersteunt en nu dus helpt uitbreiden. Menno Geelen, commercieel directeur van AFC Ajax stelt: ,,We zijn er trots op de nieuwe toekomstige coaches te verwelkomen die ons zullen helpen ons bereik te vergroten en de ontwikkeling van het voetbal op Curaçao te stimuleren, evenals de belangrijkste principes die wij hoog in het vaandel hebben staan: creativiteit, discipline, respect en teamwork.”
En, zo voegt de nieuwe Future Goals-coach Michal Jourdain eraan toe: ,,We zijn vereerd dat we aan het programma mogen deelnemen en zijn enthousiast over het komende toernooi omdat het de kinderen iets geeft om naar uit te kijken, om ze te motiveren het beste uit zichzelf te halen en een betere versie van zichzelf te worden.”
Op de basisscholen van het eiland vindt een verschuiving plaats, aldus de organisatoren: ,,Leerlingen die deelnemen aan het innovatieve voetbalprogramma Future Goals, gaan vol vertrouwen de uitdagingen van het leven aan en zijn ervan overtuigd dat ze een blijvend verschil kunnen maken.” In een onlangs afgesloten ‘plastic challenge’ hebben leerlingen hun verbeeldingskracht aangesproken door alledaags plastic afval om te vormen tot speelgoed, robots, automaten en vissersboten. Hierdoor zijn de kinderen bewuster geworden van de gevaren van plastic. De negenjarige Jayden wordt aangehaald die zegt: ,,Plastic is heel slecht voor het milieu. Als je het op de grond gooit, kan het in het water terechtkomen. Als de vissen het plastic opeten, kunnen ze sterven. Sinds de plastic challenge ben ik me meer bewust van het milieu schoonhouden van mijn plastic en ben ik er creatiever mee.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.