Van onze redactie
Willemstad - Het was vorige week drie keer raak wat betreft uitgiftes van bouwvergunningen door minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en de Uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP).

VVRPHet gaat hierbij om de bedrijven DeliNova, Europe West Indies Trading Company (EWT), en een ‘community center’ van de Iglesia Alpha & Omega. Alle drie miljoenenprojecten.
DeliNova, dat al ruim 30 jaar diensten verleent aan de horeca op Curaçao, gaat namelijk door met zijn uitbreidingsproject te Zeelandia in het gebouw waar voorheen Kusters’ Trading gevestigd was, gelegen aan de Kaminda Andre J. Kusters. Investeringskosten: 12,8 miljoen gulden. ,,Het is goed voor onze economie dat een lokaal bedrijf zo’n grote investering doet”, aldus minister Cooper donderdag, waarbij ook gemeld werd dat de ontwikkeling van de ‘drive-thru’ van DeliNova zich in de afrondende periode bevindt.
De minister en de ROP hebben daarnaast een vergunning afgegeven aan EWT voor het uitbreiden van hun terrein en bedrijf in de wijk Amerikanenkamp.
EWT gaat in verschillende fasen minimaal 8 miljoen gulden investeren.
De eerste fase vond vorig jaar al plaats, namelijk de bouw van een magazijn en een nieuwe vriezer, en nu wil het beginnen met de tweede fase: een kantoor.
Tot slot kwam de aankondiging en de daarbij horende vergunning voor het binnenkort te realiseren nieuwe community center in Mon Repos.
Het centrum, onder leiding van pastors Eugene Huybregts en Solange Huybregts-Henriquez, zal een theater voor sociale en spirituele activiteiten bevatten, zalen die te huur worden aangeboden, een bowlingcentrum, een restaurant, een speelruimte en een school ‘voor kinderen uit families met een minder inkomen’.
Dit alles vergt een totale investering van 4 miljoen gulden in de eerste fase om daarna verder te gaan met fase 2, waar ook rond de 4 miljoen in geïnvesteerd zal worden.
Deze fondsen voor onder meer de school worden mogelijk gemaakt door sponsoren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.