Van onze redactie
Willemstad - Ten overstaan van notaris Alba Chatlein hebben Arley Landburg en Emauro Scoop (voorzitter) onlangs een stichting opgericht die de naam Green & Clean Curaçao Foundation heeft.

GREEN goedDe werknaam zal zijn ‘Green & Clean Curaçao Now’ en ook ‘GCC Now’.
De doelstelling van GCC Now is: ,,Bijdragen door bewustmaking van onze samenleving tot een schoner, milieubewuster, duurzaamheid nastrevend Curaçao.” In een persbericht wordt nader uitgelegd: ,,Een bewuste ‘waste management’ is onderdeel van het doel. Echter, zolang wij ons als samenleving daarop voorbereiden moeten wij gaan denken aan een nieuwe aanpak; hoe gaan wij de afval- en vuilnisproblematiek anders aanpakken in Curaçao? Bij alles wat wij kopen of meekrijgen als verpakking moeten wij ons afvragen hoe wij dat als afval gaan verwerken.”
GCC Now vervolgt: ,,Weeg daarom steeds deze volgende stappen af: Refuse - Reduce - Reuse - Repurpose - Recycle. Als wij dit elke dag en bij elke besteding of aannemen van producten, eten en drinken toepassen, dan zijn wij gelijk al begonnen met de bewustwording dat wij allemaal zelf verantwoordelijk zijn voor het op de juiste manier verwerken van ons afval.”
De initiatiefnemers verder: ,,Willen wij dat onze kinderen en kleinkinderen in een schoon en milieuvriendelijk land wonen, dan moeten wij nu gelijk beginnen met de veel betere zorg voor een mooi en leefbaar milieu voor Curaçao.” Landburg en Scoop kondigen nu alvast aan: ,,U zult spoedig veel meer van Green & Clean Curaçao Now horen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.