Van onze redactie
Willemstad - Wechi Management Company heeft de taak om het terrein Wechi te ontwikkelen, het management van de bouw te organiseren, verkoop en verhuur te faciliteren, en op den duur ook te voorzien in het beheer in deze nieuwe ‘stadswijk’.

Wechizone1Zo meldt het bedrijf. Wechi Management Company is de handelsnaam van Grondontwikkeling Maatschappij Wechi Fase 1-FKP bv. De vennootschap werd opgericht in december 2013.
In totaal worden er in Wechi circa 3.500 woningen in uiteenlopende modellen en prijsklassen gebouwd, waarvan zo’n 70 tot 80 procent particuliere huur- en koopwoningen. In samenwerking met Fundashon Kas di Pueblo (FKP) worden er in Wechi ongeveer 20 tot 30 procent sociale huurwoningen gerealiseerd.
De grond wordt in erfpacht uitgegeven door FKP. ,,Hiermee draagt Wechi in de toekomst substantieel bij aan de inkomsten van FKP om sociale woningbouw en verhuur te kunnen blijven realiseren.”
Wechi wordt een veilige, kwalitatieve, inclusieve en duurzame woonwijk, zo belooft de ontwikkelaar, met positieve impact voor economische groei, werkgelegenheid en het oplossen van de woningnood op het eiland.
Het bedrijf heeft Arthur Con als (algemeen) directeur en Peter Bongers als financieel directeur. Beiden zitten ook in de top van FKP. Het Handelsregister van de Kamer van Koophandel meldt bij Grondontwikkeling Maatschappij Wechi Fase 1-FKP ook Carine Ghazzi als operationeel directeur.
Zone E, waar deze krant gisteren melding van maakte, telt 52 koopwoningen voor het lagere - en middensegment. Voor Zone J, waarin 22 appartementen voor sociale huur worden gebouwd, zijn de bouwvoorbereidingen gestart. Naar verwachting wordt het aanbestedingstraject nog in 2022 afgerond en zal de bouw in het eerste kwartaal van 2023 starten. Verhuur en beheer van deze appartementen wordt door FKP georganiseerd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.