Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) stelt dat er tot concrete afspraken is gekomen om nog tien scholen op te knappen.

scholenDaarvoor is nu een verzoek in voorbereiding aan Nederland voor een tweede financiering. ,,Goede schoolfaciliteiten zijn een prioriteit van de regering die samen met de schoolbesturen tot concrete afspraken is gekomen voor het onderhoud en reparatie van nog meer scholen”, zo schrijft de minister van OWCS, Sithree van Heydoorn.
De eerste scholen worden al opgeknapt en er wordt samengewerkt met het bedrijf Policy Productions, Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en alle schoolbesturen. De lijst van tien scholen kan nog niet gepubliceerd worden, zo wordt er direct aan toegevoegd. Een en ander moet nog geformaliseerd worden.
Precies een week geleden meldde OWCS dat er 5,6 miljoen beschikbaar was gekomen voor onderhoudswerkzaamheden aan de Kolegio Erasmo, de Prof. Dr. Nelly Winkel School en de Cola Debrot School. Dit geld is onderdeel van de Nederlandse schenking als onderdeel van het landspakket Curaçao. In totaal is 30 miljoen euro bestemd voor het onderhoud van schoolgebouwen. Vorig jaar werd 1 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor spoedeisend onderhoud.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.