Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De gasten van Dolphin Suites & Wellness hebben, door het schoonmaken van hun kamer over te slaan, bijgedragen aan het planten van 136 bomen. Het hotel is aangesloten bij de stichting Hotels For Trees.

bomenDolphin Suites & Wellness sloot zich vorig jaar op 5 juli als eerste Curaçaose partner aan bij deze stichting. Hotel For Trees helpt mee om de hotelwereld groener en duurzamer te maken. Een gast kan de keuze maken om de hotelkamer een dag niet te laten schoonmaken. In ruil voor elke overgeslagen dag wordt er een boom geplant.
Bij Hotels for Trees hebben zich inmiddels wereldwijd 100 hotels aangesloten. Zij zorgden er vorig jaar gezamenlijk voor dat 31.576 bomen zijn geplant. De keuze van de hotelgasten van Dolphin Suites was volgens manager Gitteke Pieké goed voor 136 bomen. ,,Ons team en onze gasten zijn trots op dit resultaat”, aldus Pieké.
Dolphin Suites & Wellness vindt duurzaam ondernemen belangrijk. Het hotelmanagement wil de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken. Zo wordt gebruikgemaakt van energiezuinige apparatuur en -verlichting en van zonneboilers. In de nieuwbouw worden zonnepanelen op het dak geplaatst en er is een waterrecyclingsysteem geïnstalleerd. De hotelzwembaden bevatten zout en magnesium en hebben een minimaal chloorgehalte. De kamers worden schoongemaakt met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.
In 2016 was Dolphin Suites het eerste hotel op Curaçao dat afval ging scheiden. Het bedrijf promoot duurzaam ondernemen binnen de hospitalitysector.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).