Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bezitters van oude en zeldzame publicaties kunnen op 13 en 14 mei naar de taxatie-inloopdagen komen van de University of Curaçao. Taxateur Arie Molendijk zal tijdens deze dagen meegebrachte publicaties beoordelen op hun waarde.

Taxatie1De taxatie-inloopdagen worden georganiseerd door de Library & Research Services (LRS) van de University of Curaçao. Molendijk is een gerenommeerde taxateur en verleent zijn medewerking aan het evenement.
Om cultureel erfgoed veilig te stellen, is het van belang dat degene die in het bezit is van oude en zeldzame publicaties, weet wat de waarde van de documenten is. Die waarde is van belang bij het investeren in conserveringsmaatregelen, bij restauratie of als de verzekering erom vraagt.
Molendijk taxeert oude boeken zoals oude (staten)Bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. Hij werkt samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd om bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.
Belangstellenden kunnen op 13 en 14 mei gewoon binnenlopen met het te taxeren object. Het is niet nodig om een afspraak te maken. Taxeren is niet mogelijk op basis van foto’s of via e-mail. Bij grotere collecties is het mogelijk om met de taxateur een afspraak te maken voor een bezoek aan huis. De kosten van een taxatie zijn 5 florin voor een tot tien boeken.
Wie een taxatierapport wil laten opmaken, kan dat doen bij waardevolle boeken die een geschatte waarde hebben vanaf 400 florin. Van tevoren wordt een tarief afgesproken voor het op te maken rapport.
De taxatie-inloopuren zijn op vrijdag 13 mei van 13.00 tot 15.30 uur en op zaterdag 14 mei van 10.00 tot 13.00 uur.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.