Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zowel in de Colombiaanse hoofdstad Bogota als in Miami wisten de Curaçaose beachtennissers afgelopen weekend niet alleen indruk te maken maar er ook met de winst vandoor te gaan.

beachtennisIn het vrouwendubbelspel op het ITF-toernooi in Bogota hadden Denie Wolf en Sarah Volders in de finale weinig moeite met hun Colombiaanse tegenstanders. Zij wonnen met overtuigende cijfers: 6-1 6-1.
Bij de heren moest Chris de Geus en zijn Arubaanse partner Wayne Tromp het in de finale eveneens opnemen tegen een Colombiaans duo. En ook zij wonnen met overmacht: 6-0 6-1. De echte finalewedstrijd vond eigenlijk al in de ronde ervoor, in de halve finale plaats, toen De Geus en Tromp oog in oog stonden met hun Curaçaose tegenstander Mark Riebel en Manuel Mair, coach van het Curaçao Beach Tennis. In deze wedstrijd hadden De Geus en Tromp het zichtbaar moeilijker, er moest gestreden worden om elke punt. Maar met een eindstand van 7-5 7-6 moesten de Curaçaose coach en zijn partner Riebel uiteindelijk hun meerdere erkennen.
In hetzelfde weekend vond ook het Singer Island-toernooi in Miami, Florida plaats. Ook hier was Curaçao vertegenwoordigd. In de finale bij het herendubbelspel hadden Michiel Noordhoek en Nick van Rosberg weinig te duchten van hun tegenstanders uit Venezuela. Met een score van 6-1 6-3 wisten zij op de beachvelden van Miami de eerste plek te bemachtigen.
Beide beachtennistoernooien waren officiële ITF World Tour Tournaments (International Tennis Federation). Dat betekent dat de Curaçaose beachtennissers afgelopen weekend weer de nodige punten hebben weten te pakken voor hun plek op de wereldranglijst.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).