Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het bouwcontract voor de laatste fase van het Zakitó Quick Win Plan is onlangs ondertekend door adjunct-directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB), Hugo Clarinda en directeur van MNO Vervat Curaçao nv, Marcel Sterk.

zakitoDe werkzaamheden beginnen naar verwachting in februari en zullen ongeveer drie maanden in beslag nemen.
In de afgelopen maanden heeft het publiek verschillende nieuwe faciliteiten zien ontstaan in het Koredor-gebied als onderdeel van het Zakitó Quick Win Plan.
,,Het Quick Win Plan voor de ontwikkeling van Zakitó bevat verschillende verbeteringen die de waarde van het gebied verhogen, het aantrekkelijker maken voor de lokale gemeenschap, het welzijn van de gemeenschap bevorderen en tegelijkertijd interesse wekken bij potentiële investeerders”, aldus de CTB.
In deze laatste fase wordt aandacht besteed aan een aantal extra voorzieningen, zoals een barbecueplek, fietspadmarkeringen, sportterreinen in de open lucht, parkeervoorzieningen, een speeltuin en een korte wegverbinding naar Koredor.
De CTB is belast met de coördinatie van het project, terwijl de financiering wordt verzorgd door het ministerie van Economische Ontwikkeling. Heren2 Caribbean is verantwoordelijk voor de begeleiding van de bouw.
Er worden ook plannen ontwikkeld voor verdere verbeteringen aan het Zakitó-gebied in de loop van 2022, om zowel lokale als internationale bezoekers van het gebied een nog aangenamere ervaring te bieden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).