Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het bouwcontract voor de laatste fase van het Zakitó Quick Win Plan is onlangs ondertekend door adjunct-directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB), Hugo Clarinda en directeur van MNO Vervat Curaçao nv, Marcel Sterk.

zakitoDe werkzaamheden beginnen naar verwachting in februari en zullen ongeveer drie maanden in beslag nemen.
In de afgelopen maanden heeft het publiek verschillende nieuwe faciliteiten zien ontstaan in het Koredor-gebied als onderdeel van het Zakitó Quick Win Plan.
,,Het Quick Win Plan voor de ontwikkeling van Zakitó bevat verschillende verbeteringen die de waarde van het gebied verhogen, het aantrekkelijker maken voor de lokale gemeenschap, het welzijn van de gemeenschap bevorderen en tegelijkertijd interesse wekken bij potentiële investeerders”, aldus de CTB.
In deze laatste fase wordt aandacht besteed aan een aantal extra voorzieningen, zoals een barbecueplek, fietspadmarkeringen, sportterreinen in de open lucht, parkeervoorzieningen, een speeltuin en een korte wegverbinding naar Koredor.
De CTB is belast met de coördinatie van het project, terwijl de financiering wordt verzorgd door het ministerie van Economische Ontwikkeling. Heren2 Caribbean is verantwoordelijk voor de begeleiding van de bouw.
Er worden ook plannen ontwikkeld voor verdere verbeteringen aan het Zakitó-gebied in de loop van 2022, om zowel lokale als internationale bezoekers van het gebied een nog aangenamere ervaring te bieden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.